Dijital Göçebe Nedir?/ Haber


“Türkiye’de dijital göçebe sayısı 10 bini geçti”

Ofis hayatından sıkılan, kapalı yerde kalmak istemeyen ve monoton yaşama tahammülü olmayan bol bol seyahat etmeyi seven dijital göçebe sayısı artıyor. Ülkemizde dijital göçebelerin sayısı 10 bini geçti.

Dijital göçebe nedir?

Yaratıcı zekâları monoton bir yaşama sokmadan gezerken öğrenmeyi aynı zamanda işlerini aktif olarak yapmalarını sağlayan dijitalde yeni bir kelime.

1- Yaratıcı zekaları aktif olan kişiler

Dijital göçebeler tek bir merkezden çalışmayan, ofisleri internetin bulunduğu her yer olan, çeşitli stratejik planlar geliştiren yeni nesil çalışma ortamını benimsemiş kişiler.

2- Ülkemizde dijital göçebe olarak çalışan bireyler için en uygun ortamı Güneydoğu Asya ülkeleri sağlıyor.

Güneydoğu Asya ülkelerindeki ılıman iklim, bölgedeki ülkelerin vize konularındaki esneklik payı ve Türk Lirası’nın kur avantaj özelliği bu bölgeyi Türk dijital göçebeler için cazip kılıyor. Coğrafi konumu gereği zaman dilimi açısından 3-4 saat ileride olan Güneydoğu Asya ülkeleri, zaman konusunda da oldukça elverişli.

3- Sabah işte olma derdi yok

Dijital göçebeler, iş görüşmesi ve çalışma saatlerini kendileri belirliyor. Sabah erken kalk, ofise git ve toplantıdan toplantıya git derdi olmadan bireylerin kendi belirlediği zaman periyodlarından oluşuyor.

4- Keşfetmek onların işi

Dijital göçebeler, seyahat esnasında gittikleri ülkelerin dillerini, aksanlarını belki de kaybolmak üzere olan dilleri tanıyıp bu dillerin melodisini duyma şansı yakalıyorlar.

haber-  https://indigodergisi.com dan alıntıdır.

Ebru Kum

Marka İletişim ve Pazarlama Stratejileri Uzmanı.



rimaj.medya / instagram

rimaj marka / facebook

rimaj medya / youtube 


https://www.linkedin.com/company/rimajmedya/?viewAsMember=true

kanallarımızdan da bizi takip etmeyi unutmayın lütfen :)